Saturday, February 25, 2012

this is my true friend



Assalammulaikum..:)


alhamdulliah kenyang sudah ofis mate tolong belikan nasi.menu biasa je..but kenyang itu yang penting hehe...

pernah tak korang rasa korang kehilangan kawan??eira pernah..and selalu terjadi la..bagi eira persahabatn itu memang penting ibarat macam perhubungan kalu dijaga rapi mesti kekal abadi (cewahh berpuitis gitu).
but bila hanya satu pihak saja yang jaga persahabatan tu mungkin akan rapuh dan putus.eira ada ramai kawan.tapi dalam ramai dan beribu tu susah nak cari kawan yang sejati.kawan yang sentiasa ada disaat eira perlukan mereka,saat kita ketawa,saket,sedih,marah dan sebarang emosi dan perasaan jangkau usia yang kita alami la..seorang kawan itu mesti ada.

kalau time sekolah dulu..ibarat satu sekolah tu kawan kita,satu sekola tu kita kenal.kalau orang tanya "eh ko kenal ke budak tu" konfom ade yang jawab "kenal,budax sekolah aku tu"..even hanya kenal gitu-gitu je.tapi still anggap kawan.kawan sekolah.bila usia dah meningkat dan masing-masing dah punya kerjaya masing-masing untuk dikejar ade yang lupa selama nie dia ada kawan.kawan yang pernah tolong bantu dia menjadi diri dia sekarang.kalau masa budak-budak tu berjanji berbagai-bagai..kita kawan selamanye ye..friend forever..our friendship will never end..pernah ke ape yang di cakap tu betui dan benar berlaku?
tapi di setiap kehilangan tu eira sedar sebenarnya eira ade sahabat yang betui-betui sejati,ibarat air yang dicincang tak akan terputus.mereka ialah keluarga eira.abang-abang eira kawan terbaik yang pernah eira ada.bila eira sedih orang pertama yang eira akan kol mesti abang-abang eira.,eira beruntung dapat abang kembar yang selalu dengar celoteh eira.bila ada orang buli mesti dorang la orang pertama yang ada,yang ambil kesah tentang diri eira.kalau bab ketawa mesti dorang pandai nak buat lawak jenaka.tak kering gusi dibuatnya.mereka sentiasa bagi dorongan dan semangat untuk eira berjaya :).eira still ingat kata-kata dorang
"ko belajar elok-elok"kitaorang nie laki.nak cari makan senang,jangan jadi macam aku.belajar pun tak pandai ko belajar elok-elok taw" itu yang buat eira jadi kuat dan kekadang menangis.eira bersyukur eira ada sahabat.eira boleh percaya yang sahabat eira nie tak akan pernah lupakan dan tinggalkan eira.and our true friend will never end.this is my true friend :)


lagu nie untuk abang-abang eira


selagi kita punya keluarga hargai dan sayangi mereka,kerana mereka adalah true friend that will never end :)

i phone!!

Assalammulaikum hello readers...


pssttt....meh sini nak bisik..


ade hot item in town...berpatutan wooo..meh nak story more and more...korang taw kan handphone i phone tu kan??aalaaa..i punya phone tu.semua orang suka bangat dengan handphone tu.,even hubby eira pun minat,.dia ade simpan hasrat nak beli.but eira tak berapa suka la dengan i punya phone tu..entah la..eira seyes tak berapa minat.even kat tv ade tunjuk la iklan-iklan pasal iphone nie.but eira still not interested la..maybe not in my list untuk buy handphone tu.tetiba pulak tadi ade belek pasal iphone nie..macam best pun ade,.sebab busan sangat hari nie kerja relax je..dari designer kena jaga hotel.tak pasai-pasai.then bila tengok characteristic benda alah nie..cute jugak :)....


Key Features:
iPhone 4
  • Dual-core A5 chip(cute sangat nie)
  • 8-megapixel camera(8 megapixel?lebih kureng dengan smasung je.but ok la :)
  • 1080p HD video recording(record video ohsem nie)

sikit-sikit je la boleh bagitaw.eira pun belek-belek gitu-gitu je..
nak tahu lebih more and more...i phone 4s.<-----klik sini ye :)

iphone ni dah well known oleh orang-orang yang sangat sukakan gadget yang ohsem-ohsem mcam nie.bagi student macam eira nie maybe tak mampu la nak beli.but digi ade buat package kalau ade-ade sape-sape nak beli.nak tahu lebih lanjut sila-sila ye kelik sini---->digi :)



nak masukkan iphone dalam list la..kalau-kalau mampu nanti boleh beli :)

Monday, February 20, 2012

rambut! oh rambut

Assalamualaikum.

selamat..selamat petang..dah petang rupenye.tak terasa pulak.sejak-sejak praktikal nie dah jarang nak berbelog.lappy pun dah tercabut mesin jangka hayat dia.so now guna pc ofis saja la.nie kalau bos nampak dok rajin on9 memanjang boleh kantoi kalau macam nie.huhu..ape-ape pun nak curi masa sikit saja.tak banyak pun.sikit je.cube kawan-kawan set timing ok...eira taip laju yang boleh..ready set goo!!!


ok nie nak cerita pasai rambut pulak nie.rambut adalah mahkota idaman setiap wanita tak kira tua atau muda.laki pun ada rambut jugak kan.:)..eira dah inform kan awal-awal pagi pada perenggan pendahuluan sejak praktikal nie eira tak ade mase nak berbelog..bukan saja berbelog..nak jaga rambut yang dah makin panjang dalam sedar tak sedar nie pun tak sempat..so now eira nak cut hair.entah serius ke tak nie.haohoho..

right now rambut eira dah macam nie..
(nak jugak guna gambar artis)

dengan serabai,panjang sampai dah boleh buat misai dah guna rambut.eira selalu buat macam tu sebab nak kaco adik kecik yang comel tu :)...so now eira nak potong rambut macam nie..

lawa kan rambut hayley :)


now konfius nak potong ke tak?ohhh rambut..rambuuuttt :(

kelik ekot suka ye :)