Saturday, April 28, 2012

sunday mood

Assalammualaikum



 my mood for today.please don't ask why

Thursday, April 26, 2012

hati kurang sehat

Assalammualaikum.

hari ni officially eira bekerja sebagai pembantu designer.banyak jugak la design kena design.tapi entah mengapa dan kenapa dengan eira hari ni.semue benda serba serbi tak jadi.nak buat design banner pun makan masa sehari.sedangkan lagi terang lampu pc tu menyuluh dapat few minutes je dah boleh setail dah design-design tu.hurm.hati kurang sehat kot.dengan terkumat kamit mulut macam mak melah dok kunyah sireha,body language dah keluar macam-macam language dah nie.semua bahasa dah fasih.hebat kan??

nak dijadikan cerita sepatutnya eira stat kerja semalam lagi.dah ready masuk ofis smue.tetiba ade budax kolej komuniti datang.eira yang bukak pintu,then dia tnye la ade tak budax ofis kat cnie bawak moto kriss.eira pun dengan blur giler.tnye dax ofis.tetiba budax tu cakap ayah yang bawak moto kriss to excident.tetibe dengan sememeh muke eira tanye no plat moto tu.bang!!!dengan terkejut macam cerita drama eira menjerit tu moto abah!!! lintang pukang lari.memang eira berat hati nak bekerja.sebab tak nak menyusahkan abah hantar kerja tiap-tiap hari.sedar dengan kesihatan abah.eira gagah jugak la bekerja sebab nak berubat abah pun pakai duit.dengan mak pun tak berapa sehat.buat sementara kerja la dulu kan.

dengan muka resahgelisahgundahlana eira berlari masuk wad kecemasan cari abah punye pasai.terima kaseh abang designer hantar eira ke hospital.dengan berlari-lari anak eira pun cari abah dengan bantuan pekerja hospital.pakcik tu cuba la tenang kan eira.dengan muke bengis dan tak peduli eira tetap .maintain muke eira tu.selagi tak jumpe abah,selagi tu muka eira maintain je.tetibe dengar suara abah,doktr tengah rawat abah.lega sangat.time tu jantung mengepam dengan tenang and no pressure.eira papah abah.tunggu seharian nak setail kan smue.akhir doktor infom tulang bahu abah patah.badan luka-luka.

nie smue terjadi bila sebuah kereta kancil warna mera yang langgar lampu isyarat.terus langgar abah eira yang baru jalan sebab laluan abah dah lampu hijau.kejam kan?dah la langgar.lari pulak.tinggal abah sorang-sorang.dah tak ade hati punye orang.nasib baik ade budax kolej komuniti tolong.dorang la yang infom kat eira.terima kaseh ye :)....bagi pemandu kat luar tu.dah dapat lesen tu jangan la bermegah.pandu ikut had la.buat pemandu kereta kancil warna merah tu.jaga-jaga la hidup anda tak akan selamat kalau anda terus suka-suka buat jalan raya jalan atuk anda.ingat!!semoga anda dapat balasannye!

Monday, April 23, 2012

one moment and it last

Assalammualaikumm...

terasa tenang damai dan letih sebab baru pulang dari kota..bapaku beli kereta..lalalala...^_^
tak ade la..eira baru je sampai dari ipoh.saje buat semak kat ipoh tu.lega sangat dalam hati sanubari eira.dah tamat jugak struggle eira selama melama 3 tahun study.alhamdulliah syukur ke hadrat illahi bersama-sama dengan kawan-kawan sperjuangan di medan ilmu.eira perolehi rakan,ilmu,lec yang amat eira hargai.syukur sangat.a  lot things happen but new thing will to come.ape mau jadi lepas nie.orang lain dah menulis corak hidup dorang..eira tak dapat bayang-bayang lagi la.masih nak peluk bantal busuk kat rumah.ee..
sambung deg or kerja.caught in the middle la.eira dah plan.but scare la.takut salah langkah.diharapkan ape yang diplaning tu membuahkan hasil nak beri keuntungan dalam industri hidup eira.amin :)

heading ways to ipoh,saje nak penuhkan memory kamera 

what happen next??who know.hope i have the brighter days :).dengan ini end sudah eira sebagai student multimedia di kolej poly-tech mara ipoh.

Tuesday, April 17, 2012

makin hensem bertambah 2kg

Assalammualaikumm


malam-malam gini kalau buat exercise pun cantek jugak.boleh ramping dan slim kan badan yang dah kendur nie.nak buat break dance pun tak tercapai nafas nie peah oii..bila dah sedar berat badan dan meningkat.macam nak kecoh satu dunia tu..itu la wanita.itu la kami.ibarat ayam bertelur.satu taman dia kecoh.bukan senang nak maintainkan kedudukan dan posisi berat badan eira.even berat badan selama nie pun tak ade efet.macam biasa la.alasan mak.kurang calcium tu.

nie semua gara-gara dok syok tengok adik main mesin penimbang kat mane entah.punye syok la tengok dorang naik turun.macam nothing je.dengan bangga giler la..eira bangun amik turn nak timbang berat.
nak cakap frust tu tak jugak la.maybe mesin timbang tu arrow dia tak puas hati dengan eira kot.punye tak puas hati la.naik lagi sekali.buatnye salah kot.still arrow dia tak berganjak.maintain je 4*..nak luluh hati time tu..bergocang-gocang jantung.saluran-saluran darah memecut laju macam  herbie.tu la..time tu nak tacing-tacing dengan mesin penimbang tu tak boleh nak cakap ape la.tetiba ade abang ensem pulak dok pulun kat belakang.dengan perlahan kaki melangkah dengan frust kecewa dan hampa.

dalam keadaan pra-SEDAR eira makan..makan..dan makan dengan lahapnye.dengan harapan semua itu hanya dusta.

Sunday, April 15, 2012

kecik itu molek

Assalammualaikum..

terasa letih bagi nak pitam dah ni..sesila bagi pil untuk redakan keletihan nie..bangun pagi-pagi dengan semangat membara pergi ofis tempat eira buat latihan industri.baru sedar artwork tertinggal.macamane nak lengkap repot.tu gagahkan diri bangun pagi-pagi dengan mata bengkak pergi ofis dengan perut memulas-mulas.time tu jugak perut nak buat hal.

kalau korang perasaan la..kalau yang perasaan la..eira nie actually kecik je..kecik molek gitu.tu awet mude.hihi..tolong jangan muntah sekarang. maksud kecik eira di sini iaitu pendek.eira sedar eira pendek.tapi berjiwa besar.eira ade..korang ade?hehe..ade keuntungan melimpah ruah jugak jadi kecik ni.kekadang tak bawak balik modal buat makan-makan isi rumah.


untungnye.sebab orang tak boleh nak duga umur eira berapa.korang boleh?teka la..teka..haha..tapi yang frust ade jugak yang kate eira ni 26.dem..horrible.i'm still young la.awet mude nie..saje nak mention lagi
lagi untung bila boleh dapat duit raya.yea!! tapi sayangnye.eira dah tak ade sapa nak bagi duit.sebab semua family dah tahu yang eira nie penganggur dan bekas graduan.saat itu la  jadi kecik dah tak  lagi untung.ade juga la untungnye bila baju adik yang besar dari eira,eira dah boleh pakai.tumbesaran adik-adik cepat menaik.eira maintain mak cakap sebab kurang calcium.so bila dah dapat baju free.tak payah la membazir duit beli baju baru.baju mak mase muda mudi dulu pun eira muat taw.untungnye sebab peredaran fesyen zaman sekarang sedikit sebanyak seciput macam fesyen zaman dulu.untung la tak payah dah berhabis duit beli baju online.pakai yang lame pun still nampak baru.untungnye..

untung kan??kecik itu molek.indahnye dunia..hihi..

me and polkadot.

Assalammualaikum...


korang mesti ade obses tentang sesuatu yang korang minat gilak la..sampai sanggup berhabisan duit,mata dan pemikiran.ofcos semua ade kan?kalau mase kecik-kecik dulu eira obses nak jadi macam AVRIL.seyes.ini pengakuan eira.kekadang usha cermin tu sampai nak retak.mirror mirror..make me like avril..poop!! tak jadi-jadi.just gigi je taring sikit.kalau orang lain nak buat pembedahan.but eira just feel macam avril pun dah cukup okey.tapi eira dah suam-suam kuku kaki dan dengan avril nie.bukan nak lupakan obses eira tu.tapi eira dah timbulkan satu obses yang baru.ha..nie yang susah bila eira start nak bershopping.dah tak boleh dah pandang benda lain..eira must choose polkadot.

nak cari baju pun mesti ade polkadot.tudung pun polkadot.eira tak taw la ape nak jadi.chemistry dah mengalir dalam diri nie..must see polkadot...

kalau tak boleh beli.tengok pun boleh la..hehe..buat cuci mate......

Thursday, April 12, 2012

baru je beli..hurmmm

Assalammualaikum..selamat malam semua..:)

terasa frust tak tentu pasai pun ade.mane taknye..rasenye eira baru seminggu beli berukband baru.tapi kelajuan dia.alahai.siput pun boleh menang taw.terasa tekanan menimpa-nimpa bila baru 2 hari pakai bil baru masuk.haiyaakk..ape ini loghat cina.bikin orang susah hati saja.


ingin saje eira utuskan surat yang kurang rasmi kepada pihak atasan..


kepada berukband en.celcom.


tulun la..please la..don't make me like this.so tried la....




                                                                                                                 sekian : eira....:(


agak-agak boleh dapat simpati tak??eceeehhh

Tuesday, April 10, 2012

masalah jiwa.


Assalamualaikum...less talk..okey :)
busannye malam nie...terasa macam nak makan.tapi berat dah bertambah 2 kilo..oh noo..hard to believe hard to understand..anyway.macamane malam anda??

feel like getting old??


are happy now??


feel like to punch someone??

feel like the rock??have u smell what is cooking??

konpiuss...??

cry with an ugly face??

good mood for reading?

are you in LOVE

nages ciput-ciput je??


or just being serius??

no matter macamane bagaimana malam anda.hope korang tempuh dengan jayanye..selamat malam !

eira pantang bub-bub sale nie..nie ade sale la...jom klikk..sale lor!

Monday, April 9, 2012

alhamdulliah,selesai sudah :)

Assalammualaikum.....

alhamdulliah..eira dah boley tarik nafas..sedalam-dalam yang boleh..mesti korang tertanya-tanyakan sebab ape nie.meh eira nak kongsi..pakat-pakat just stay kat belog eira nie..bace ape yang patut okey :)..

hari nie last day eira menamatkan praktikal yang selama melama 3 bulan.yea..3 bulan sahaja.bertindak dan bereaksi sebagai designer di Olim.macam-macam pengalaman yang eira tempuh selama nie..memang pengalaman yang wonderfull..happyfull..april fool la..eira terasa ohsem dalam diri.sebab berjaya mengabiskan praktikal.oh yeah...i feel so good!!.

eira rasa beruntung dapat praktikal dekat situ.dapat kenal dengan ramai orang.ofismate eira memang terbaik la..even eira dah bertemu ketemu macam-macam dugaan sepanjang kat kolej.but sepanjang praktikal.eira dapat rasa pengalaman bekerja sebagai designer yang umpph..haha..even design eira tak hot!tapi bisa terbakar.ecccehhh,.maaf tindakan kurang jujur disitu


rasa sedih lak dah habis praktikal.anyway lepas nie cabang hidup eira masih banyak belum eira lalui.hope lepas nie..keeps getting better ^_^

eira nak selit-selit jugak gambar kat ofis petang tadi.ehehe...
pagi-pagi sampai ofis.meja bersih suci lagi..


dah sampai waktu lunch..melahap kejap.

bila dah habis melahap.usha fesbuk lu.



bila belek-belek gambar yang tak seberapa banyak kat dalam lappy.rasa menyesal pulak tak snap gambar dengan ofismate.dah rancang.but malu la..hehe..lagipun hari ni busy sangat-sangat.tak sempat nak jumpe bos nak bersalam-salam.sedih sangat.hope ade mase for a minit second and hour dapat singgah ke ofis lu..

eira nak susun 10 jari pada semua ofismate andai eira ada terkasar bahasa dan bicara ade terluka hati dan perasaan kawan-kawan ofis.hope dimaafkan.eira still belajar and will fix every mistake that i make.

Tuesday, April 3, 2012

tips:jerawat..xoxo(review product)

Assalammualaikum peeps..

otak eira dah tepu nak menaip.tadi kena design brochure untuk hospital metro..nasib baik dah siap.few day lagi je nak habis praktikal..oh yeahh!!!see my happy face below ^_^



lately muka eira diserang jerawat.pergh..pedihnye memang saket.gara-gara makan udang..oleh itu..eira cuba la tempek bedak sejuk dengan titisan air limau..sepatutnye guna madu..but madu dah habish,,,bedak sejuk pun boley...

then adik eira balik eira jeles tengok wajah dia..really change a lot la..dulu muka dia banyak jerawat berbahaya..but now dah tak ada langsung..and bertambah cerah pulak tu..pelik.pelik..
tertanya jugak la dia pakai apa..akhirnye dia reveal product yang di guna..ini la dia....


 fair and lovely & fair and lovely...

adik eira just guna pencuci fair lovely je..but nampak jugak la dia punya perubahan..bukan adik eira je..abang eira pun pakai.dia pun ada cakap respon yang baik about fair & lovely nie..
akibat teringin nak hapus jerawat tak tahan sakit punya hal.eira pun cuba.tapi tepek pada jerawat la krim dia.sebab eira dah selesa dengan krim safi eira pakai.rasa cuak jugak la nak change benda lain.
eira just use krim dia pada waktu malam.tepek ala-ala krim jerawat.alhamdulliah jerawat makin tak ade.tu yang suka :)....eira amik krim abang eira no need nak waste money jugak la... bijak kan??hehhe...

Sunday, April 1, 2012

lagu tidur

Assalammualaikum...

dah nak sampai waktu lunch nie..kalau dapat lentok-lentok lena dalam office pun syok..betui tak??
jangan bagi kantoi dah ye....


nie lagu buat korang yang mengantuk tu ye....
video

kelik ekot suka ye :)